Rogier en Leonoor

In het centrum van Haarlem is een oud schoolgebouw omgebouwd tot een kleinschalig appartementencomplex. Kenmerkend zijn de hoge plafonds. De eigenaren van een van de appartementen, zijn Rogier en Leonoor. Zij vroegen ons om een moderne en strakke keuken te ontwerpen die past bij het karakter van het gebouw.

Rogier: “De keuken heeft een rare nis en ook de woonkamer bleek voor ons lastig in te delen. Edward van Dévies liet al direct in het eerste gesprek zien dat hij niet in kastjes denkt, maar in oplossingen. Voor het eerst keek iemand niet alleen naar de keuken, maar naar de totale ruimte. Totaal anders dan andere partijen waarmee we hebben gesproken en waar we eerder keukens hebben gekocht. Om een lang verhaal kort te maken, we hebben Dévies ons vertrouwen gegeven om de keuken te leveren.

Het ontwerp van de keuken

De eigenaren wilden koken en leven combineren in één ruimte. De keuken zou dus organisch over moeten gaan in de woonkamer. Er is gekozen voor een kookeiland met het kookgedeelte aan het einde van het eiland. Hierdoor kan diegene die kookt, makkelijk contact houden met de gasten. Om de keuken niet weg te laten vallen in de grote ruimte, is voor een groot kookeiland gekozen. Het eiland is 3,60 lang en 1 meter breed. Omdat de eigenaren graag het keukenblad uit één stuk wilden, zijn we uitgekomen bij het materiaal Fenix NTM. Deze is uitgevoerd in  een matte beton-achtige look met een dikte van 2 cm. Er is tevens gekozen voor het kooksysteem van Bora, zodat een afzuigkap in het plafond niet nodig is.

Aan de zijkant is een wand ontworpen waar de kasten en apparatuur in worden verwerkt. Middels 3D-tekeningen is het concept van de keuken gevisualiseerd.

Voor het rare hoekje in de keuken hebben we ook een mooie oplossing gevonden: hier komt een onderkast met daarboven op een werkblad net als het keukeneiland. Hier komen de losse keukenapparaten te staan, zoals de koffiemachine. Strak en effectief.

Realisatie van de keuken

Op de afgesproken datum zijn we begonnen met het plaatsen van de keuken. Ter plekke hebben we alle details nog een keer doorgenomen, waarna de monteur is begonnen met het plaatsen. Ook zijn er wandjes gemaakt, voor de kasten en voor de nis.


De lege keuken


Er zijn wandjes voor de kasten


Voortgang van de plaatsing

Het resultaat

De keuken is volgens planning opgeleverd. Rogier: “We zijn heel erg tevreden over het proces en met het  eindresultaat. De betrokkenheid van Edward tijdens het complete traject was een verademing. Hij kwam regelmatig kijken en overleggen. Ook de monteur die de keuken heeft geplaatst was zeer professioneel, waardoor de keuken helemaal naar onze wens is opgeleverd.


Het eindresultaat

Meer foto’s:
(klik op de  foto voor een vergroting)